درمانگاه سلیاک

درمانگاه تخصصی سلیاک استان قم با حضور جناب آقای دکتر شهباز خانی (مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران سلیاک) و مسئولین محترم دانشگاه علوم پزشکی قم 11 خرداد ماه 1395 به سرپرستی جناب آقای دکتر محمدرضا قدیر در بیمارستان شهید بهشتی بخش آندوسکوپی-مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش وکبد  افتتاح گردید.

مبتلایان به بیماری سلیاک لازم است بدانند که با رعایت برنامه غذایی و حذف کامل غلات غیر مجاز، به طور کامل بهبود می یابند ولیکن باید تا پایان عمر در پرهیز کامل چنین غلاتی باشند و برنامه غذایی مناسب خود را رعایت نمایند.

این مطلب جهت کمک به افراد مبتلا به سلیاک جهت رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن می باشد.

مواردی که باید پرهیز نمود:

نان معمولی نان باگت نان سفید بیسکویت

مواد کنسرو شده- سوسیس کالباس کتلت ماکارانی کباب کوبیده رستورانها شنیسل مرغ و گوشت پیتزا

سس سفید سس گوجه فرنگی سس مایونز سس خردل سس سویا

قهوه نسکافه سوهان حلوا آب نبات فرنی گز کمپوت چیپس کشک سرکه سفید چای حاوی هل نوشابه های الکلی آبجو

دارچین

گندم جو آرد سفید نشاسته

مواردی که میتوانند استفاده کنند:

چای شیر بدون چربی یا کم چرب نوشابه غیر الکلی

نان ذرت بلال سیب زمینی عدس برنج لوبیا قرمز باقلا نخود

تخم مرغ میوه بستنی بلوط کنگر

انواع گوشت بصورت کباب یا بخارپز

بادام پسته گردو فندق تخم آفتاب گردان کنجد

روغن ذرت  - روغن زیتون روغن بادام زمینی روغن مایع روغن کرچک

نمک فلفل شکر ادویه

                                                                                  دکتر احمد حرمتی

                                                                                         فوق تخصص گوارش و کبد

                                                                                          استادیار دانشگاه علوم پزشکی قم

                                                                                           مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد قم